Wesela w Rzeszowie

organizacja wesel

Organizacja Wesel to nasza specjalność. Do dyspozycji Państwa Młodych oddajemy przepiękną, dużą klimatyzowaną salę z okrągłymi stołami. Sala Weselna połączona jest z wydzielonym miejscem do tańczenia i podestem dla orkiestry. Rozplanowanie sali zostało dobrze przemyślane dlatego nie ma mowy o problemach z rozsadzeniem gości i przemieszczaniem się. Do tego świetna kuchnia i dyskretna obsługa. Pytania? tel. 17 871 1592 / kom. 601 342 000

Hotel & Restauracja Hibiskus to wymarzone miejsce na organizację eleganckiego przyjęcia weselnego. Smaczna kuchnia, przepiękne, nowoczesne wnętrze i profesjonalna obsługa zapewniają niepowtarzalną i niezapomnianą atmosferę przyjęcia.

Goście weselni otrzymują niezwykle atrakcyjne ceny na pokoje w hotelu, natomiast na Parę Młodą w noc poślubną oczekuje komfortowy apartament.

Ślub jest jednym z najważniejszych, najpiękniejszych i niezapomnianych wydarzeń w naszym życiu. Proponujemy Państwu spędzenie tych niepowtarzalnych chwil w Hotelu & Restauracji Hibiskus ***.

Aby tej wyjątkowej uroczystości zapewnić jak najlepszą oprawę (mając na uwadze indywidualne życzenia), zaplanujemy i profesjonalnie zorganizujemy całe przyjęcie weselne, dbając o każdy szczegół.

Nowoczesne i eleganckie wnętrze oraz miła i sprawna obsługa pozwolą Młodej Parze i jej gościom cieszyć się wspaniale spędzonym czasem w gronie bliskich i przyjaciół.

Do dyspozycji Państwa Młodych oddajemy dużą, klimatyzowaną salę z okrągłymi stołami mogącą pomieścić 200 osób. Sala weselna połączona jest z wydzielonym miejscem do tańca i podestem dla orkiestry. Rozplanowanie sali zostało dobrze przemyślane, co umożliwia swobodne przemieszczanie się.

Zapraszamy do zapoznania się ze szczegółami oferty.

Specjalna oferta weselna

Dla osób organizujących przyjęcie weselne w niedzielę oraz w miesiącach od listopada do marca włącznie, proponujemy specjalną cenę 155 zł za osobę.

Sobotnia oferta weselna

Decydując się na naszą ofertę mogą Państwo skorzystać z:

  • Eleganckiego apartamentu dla Nowożeńców na noc poślubną – GRATIS

Warunki ogólne:

  • Dzieci do lat 3 posiłek gratis,
  • Nocleg dla gości weselnych w bardzo atrakcyjnej cenie – 70zł/os ze śniadaniem,
  • Bezpłatny parking,
  • Przy dokonaniu rezerwacji wymagana jest zaliczka w wysokości 2000 zł.

W cenę wliczone jest:

  • Powitanie chlebem i solą Młodej Pary
  • Toast lampką wina musującego
  • Wybrany zestaw menu
  • Dekoracja kwiatowa stołu Państwa Młodych
  • Klimatyzowana sala
  • Profesjonalna obsługa
  • Stół wiejski lub fontanna czekoladowa z piramidą owocową gratis

Propozycja sobotniego menu weselnego – 185zł/osobę*

Powitanie:

  • Chleb powitalny
  • Kieliszek wina musującego

PRZYSTAWKA (do wyboru jedna, dopłata 10 zł/os.)

  • Zielone sałaty z szynką parmeńską, paluszkiem grissini i sosem winegret
  • Staropolski pasztet podany z sosem żurawinowym
  • Plastry drobiowe marynowane w ziołach w sosie balsamicznym
  • Rolada z łososia wędzonego ze szpinakiem

ZUPA (do wyboru jedna):

  • Domowy rosół z makaronem
  • Krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym
  • Francuska zupa cebulowa z grzankami
  • Krem z białych warzyw z żółtym serem
  • Krem ze świeżych pomidorów z aromatyczną bazylią

DANIE GŁÓWNE (do wyboru jedno mięso):

  • Schab pieczony faszerowany mięsem i grzybami w sosie własnym
  • Jadło łasucha- pierś kurczaka faszerowana mięsem wieprzowym i grzybami w sosie pieczarkowym
  • Polędwiczka wieprzowa faszerowana szynką i serem w sosie pieczarkowym
  • Rolada drobiowa faszerowana szpinakiem w sosie serowym
  • Tradycyjna pieczeń ze schabu w sosie z zielonego pieprzu
  • Przysmak ogrodnika- rolada wieprzowa z warzywami w sosie ziołowo- śmietanowym

Do dania głównego podajemy ziemniaki z koperkiem, oraz zestaw surówek.

Deser:

  • Puchar lodowy z bitą śmietaną i sosem czekoladowym
  • Galaretkowa fantazja z owocami i bitą śmietaną

Zimna płyta (6 pozycji do wyboru):

  • Śledź w trzech smakach (olej, śmietana, węgierski)
  • Półmisek rolad w galarecie
  • Półmisek wędlin i mięs pieczonych
  • Terrina drobiowa z brzoskwinią w galarecie
  • Ruloniki z szynki z sosem tatarskim lub chrzanowym w galarecie
  • Jajka w sosie tatarskim
  • Jajka zawijane w szynkę
  • Schab w galarecie
  • Galaretki z drobiu
  • Ryba po grecku
  • Serowy przysmak- rolada serowa ze szpinakiem i suszonymi pomidorami
  • Mozzarella z pomidorami i świeżą bazylią
  • Sosy, dipy, dresingi (chrzanowy, miodowo-musztardowy, czosnkowy, cumberlant)
  • Pikle, marynaty, warzywa sezonowe

SAŁATKI (do wyboru trzy sałatki)

  • Hrabska – z żółtym serem i brokułami
  • Jarzynowa tradycyjna
  • Grecka
  • Cymes z grillowanym kurczakiem
  • Z selera naciowego i wędzonego sera
  • Sałatka kalafiorowa z pieczonym kurczakiem
  • Pieczarkowa
  • Włoska z makaronem i oliwkami
  • Selerowo- ananasowa
  • Nicejska z tuńczykiem i jajkiem
  • Sałatka ziemniaczana z boczkiem, kiszonymi ogórkami i czerwoną cebulą

I KOLACJA GORĄCA(do wyboru jedno danie):

 

  • Karkówka szpikowana czosnkiem, sos myśliwski, ziemniaki opiekane, sałatka z buraczków z chrzanem
  • Udziec wieprzowy w sosie własnym z ziemniakami opiekanymi i kapustą zasmażaną
  • Zrazy staropolskie z ogórkiem i boczkiem z sosem myśliwskim, kluski śląskie, surówka z kiszonej kapusty
  • Schab morelowo- śliwkowy w sosie pieczeniowo – miodowym z ziemniakami opiekanymi i surówką z selera z rodzynkami
  • Sznycelki wieprzowe ze smażoną cebulą, opiekanymi ziemniakami i sałatką z kiszonych ogórków
  • Goloneczki drobiowe z opiekanymi ziemniakami i surówką wielowarzywną
  • Filet z limandy w jarzynach, serwowany z ryżem i surówką z kapusty pekińskiej
  • Kurczak po węgiersku w papryce i pomidorach, podawany z ryżem i surówką z kapusty pekińskiej

II KOLACJA GORĄCA(do wyboru jedno danie):

  • Bogracz
  • Forszmak
  • Boeuf Strogonow
  • Zupa meksykańska z kabanosem i fasolą czerwoną

III KOLACJA GORĄCA (do wyboru jedna pozycja):

  • Barszcz czerwony (kapuśniaczki, paszteciki lub paluszki francuskie)
  • Kwaśnica na żeberku
  • Żurek wiejski

Napoje:

  • Gorące – kawa lub herbata (bez ograniczeń)
  • Zimne – gazowane i niegazowane (bez ograniczeń)

Owoce

Stół wiejski, lub fontanna czekoladowa z piramidą owocową – gratis!

 

Dodatkowo na Państwa życzenie przygotujemy:

  • Pieczone prosie faszerowane kaszą 2600zł
  • Piramidę owocową z fontanna czekoladową 600,00 zł
  • Stół wiejski:
    • smalec ze skwarkami
    • boczek wędzony
    • ogórki z beczki
    • chleb wiejski pieczony
    • kiełbasa wiejska
    • udziec wieprzowy
    • pierogi: z kapustą i grzybami, ruskie, z mięsem
    • chrzan, musztarda
    • szynka wędzona
    • kabanosy
    • bigos
    • kaszanka
    • galareta
    • salceson
    • pasztet
  • Stół z rybami i owocami morza. Cena: 1800,00 zł (dla ok. 100 os.):
    • Sandacz, lub szczupak faszerowany- podany w całości
    • Koktajl z krewetek
    • Tatar z łososia podany na świeżym ogórku
    • Krewetki królewskie w sosie meksykańskim
    • Jajka z kawiorem
    • Pstrąg wędzony w galarecie
    • Sałatka z owocami morza
    • Wędzona polędwica z tuńczyka podana na liściach sałaty z truskawkowym winegretem
    • Mule w sosie z białego wina

Propozycja sobotniego menu weselnego – 225zł/osobę*

Powitanie:

  • Chleb powitalny
  • Kieliszek wina musującego

PRZYSTAWKA (do wyboru jedna)

  • Zielone sałaty z szynką parmeńską, paluszkiem grissini i sosem winegret
  • Staropolski pasztet podany z sosem żurawinowym
  • Plastry drobiowe marynowane w ziołach w sosie balsamicznym
  • Rolada z łososia wędzonego ze szpinakiem

ZUPA (do wyboru jedna):

  • Domowy rosół z makaronem
  • Zupa z grzybów leśnych z łazankami
  • Francuska zupa cebulowa z grzankami
  • Krem z białych warzyw z żółtym serem
  • Krem ze świeżych pomidorów z aromatyczną bazylią
  • Krem ze szpinaku z serem pleśniowym i kwaśną śmietaną

DANIE GŁÓWNE (do wyboru dwa mięsa):

  • Schab pieczony faszerowany miesem i grzybami w sosie własnym
  • Jadło łasucha- pierś kurczaka faszerowana mięsem wieprzowym i grzybami w sosie pieczarkowym
  • Polędwiczka wieprzowa faszerowana szynką i serem w sosie pieczarkowym
  • Rolada drobiowa faszerowana szpinakiem w sosie serowym
  • Tradycyjna pieczeń ze schabu w sosie z zielonego pieprzu
  • Przysmak ogrodnika- rolada wieprzowa z warzywami w sosie ziołowo- śmietanowym
  • Roladka ze schabu faszerowana fasolką szparagową w sosie pieczeniowym
  • Medalion z indyka w sosie rozmarynowym
  • Polędwiczki wieprzowe faszerowane suszonymi pomidorami w sosie z sera pleśniowego

Do dania głównego podajemy ziemniaki z koperkiem, oraz zestaw surówek.

Deser( jeden do wyboru):

  • Puchar lodowy z bitą śmietaną i sosem czekoladowym
  • Panna cotta z frużeliną owocową

Zimna płyta (7 pozycji do wyboru):

  • Śledź w trzech smakach (olej, śmietana, węgierski)
  • Półmisek rolad w galarecie
  • Półmisek wędlin i mięs pieczonych
  • Terrina drobiowa z brzoskwinią w galarecie
  • Ruloniki z szynki z sosem tatarskim lub chrzanowym w galarecie
  • Jajka w sosie tatarskim
  • Jajka zawijane w szynkę
  • Schab w galarecie
  • Galaretki z drobiu
  • Drobiowe roladki z kolorowym nadzieniem
  • Ryba po grecku
  • Tatar z łososia wędzonego na świeżym ogórku
  • Serowy przysmak- rolada serowa ze szpinakiem i suszonymi pomidorami
  • Mozzarella z pomidorami i świeżą bazylią
  • Sosy, dipy, dresingi (chrzanowy, miodowo-musztardowy, czosnkowy, cumberlant)
  • Pikle, marynaty, warzywa sezonowe

SAŁATKI (do wyboru trzy sałatki)

  • Hrabska – z żółtym serem i brokułami
  • Jarzynowa tradycyjna
  • Grecka
  • Cymes z grillowanym kurczakiem
  • Z selera naciowego i wędzonego sera
  • Sałatka kalafiorowa z pieczonym kurczakiem
  • Pieczarkowa
  • Włoska z makaronem i oliwkami
  • Selerowo- ananasowa
  • Nicejska z tuńczykiem i jajkiem
  • Sałatka brokułowo- kalafiorowa
  • Sałatka ziemniaczana z boczkiem, kiszonymi ogórkami i czerwoną cebulą

I KOLACJA GORĄCA(do wyboru jedno danie):

  • Kurczak z ananasem w sosie curry, ryż, surówka z białej kapusty
  • Karkówka szpikowana czosnkiem, sos myśliwski, ziemniaki opiekane, sałatka z buraczków z chrzanem
  • Udziec wieprzowy w sosie własnym z ziemniakami opiekanymi i kapustą zasmażaną
  • Zrazy staropolskie z ogórkiem i boczkiem z sosem myśliwskim, kluski śląskie, surówka z kiszonej kapusty
  • Schab morelowo- śliwkowy w sosie pieczeniowo- miodowym z ziemniakami opiekanymi i surówką z selera z rodzynkami
  • Sznycelki wieprzowe ze smażoną cebulą, opiekanymi ziemniakami i sałatką z kiszonych ogórków
  • Filet z indyka w sosie żurawinowym, ryż, surówka z kapusty pekińskiej
  • Filet z limandy w jarzynach, serwowany z ryżem i surówką z kapusty pekińskiej
  • Kurczak po węgiersku w papryce i pomidorach, podawany z ryżem i surówką z kapusty pekińskiej

II KOLACJA GORĄCA(do wyboru jedno danie):

  • Bogracz
  • Potrawka z kurczaka z warzywami i świeżą pietruszką
  • Boeuf Strogonow
  • Zupa meksykańska z kabanosem i fasolą czerwoną
  • Wołowina na sposób orientalny

III KOLACJA GORĄCA (do wyboru jedna pozycja):

  • Barszcz czerwony (kapuśniaczki, paszteciki lub paluszki francuskie)
  • Kwaśnica na żeberku
  • Żurek wiejski
  • Barszcz ukraiński pachnący czosnkiem

Napoje:

  • Gorące – kawa lub herbata (bez ograniczeń)
  • Zimne – gazowane i niegazowane (bez ograniczeń)

Owoce

Stół wiejski, lub fontanna czekoladowa z piramidą owocową – gratis!

Ciasto, ciastka kruche, oraz szyszka 1 na parę.

Dodatkowo na Państwa życzenie przygotujemy:

  • Pieczone prosie faszerowane kaszą 2600zł
  • Piramidę owocową z fontanna czekoladową 600,00 zł
  • Stół wiejski:
    • smalec ze skwarkami
    • boczek wędzony
    • ogórki z beczki
    • chleb wiejski pieczony
    • kiełbasa wiejska
    • udziec wieprzowy
    • pierogi: z kapustą i grzybami, ruskie, z mięsem
    • chrzan, musztarda
    • szynka wędzona
    • kabanosy
    • bigos
    • kaszanka
    • galareta
    • salceson
    • pasztet
  • Stół z rybami i owocami morza. Cena: 1800,00 zł (dla ok. 100 os.):
    • Sandacz, lub szczupak faszerowany- podany w całości
    • Koktajl z krewetek
    • Tatar z łososia podany na świeżym ogórku
    • Krewetki królewskie w sosie meksykańskim
    • Jajka z kawiorem
    • Pstrąg wędzony w galarecie
    • Sałatka z owocami morza
    • Wędzona polędwica z tuńczyka podana na liściach sałaty z truskawkowym winegretem
    • Mule w sosie z białego wina

Obsługa alkoholu podczas przyjęcia weselnego nie zakupionego w naszej Restauracji – 200 zł.

Atrakcyjne ceny na nocleg dla gości weselnych – 70zł/os!!!

  • Doba hotelowa trwa od 14:00 do 12:00 dnia następnego

Pozostajemy do Państwa dyspozycji służąc radą, doświadczeniem i oryginalnymi pomysłami. Dbamy o to, by wszyscy Goście wyszli zadowoleni, a chwile spędzone w niepowtarzalnej atmosferze Hotelu & Restauracji Hibiskus *** już na zawsze pozostały w pamięci.