Organizacja Wesel to nasza specjalność. Do dyspozycji Państwa Młodych oddajemy przepiękną, dużą klimatyzowaną salę z okrągłymi stołami. Sala Weselna połączona jest z wydzielonym miejscem do tańczenia i podestem dla orkiestry. Rozplanowanie sali zostało dobrze przemyślane dlatego nie ma mowy o problemach z rozsadzeniem gości i przemieszczaniem się. Do tego świetna kuchnia i dyskretna obsługa. Pytania? tel. 17 871 1592 / kom. 601 342 000
Hotel & Restauracja Hibiskus to wymarzone miejsce na organizację eleganckiego przyjęcia weselnego. Smaczna kuchnia, przepiękne, nowoczesne wnętrze i profesjonalna obsługa zapewniają niepowtarzalną i niezapomnianą atmosferę przyjęcia.
Goście weselni otrzymują niezwykle atrakcyjne ceny na pokoje w hotelu, natomiast na Parę Młodą w noc poślubną oczekuje komfortowy apartament.
Ślub jest jednym z najważniejszych, najpiękniejszych i niezapomnianych wydarzeń w naszym życiu. Proponujemy Państwu spędzenie tych niepowtarzalnych chwil w Hotelu & Restauracji Hibiskus ***.
Aby tej wyjątkowej uroczystości zapewnić jak najlepszą oprawę (mając na uwadze indywidualne życzenia), zaplanujemy i profesjonalnie zorganizujemy całe przyjęcie weselne, dbając o każdy szczegół.
Nowoczesne i eleganckie wnętrze oraz miła i sprawna obsługa pozwolą Młodej Parze i jej gościom cieszyć się wspaniale spędzonym czasem w gronie bliskich i przyjaciół.
Do dyspozycji Państwa Młodych oddajemy dużą, klimatyzowaną salę z okrągłymi stołami mogącą pomieścić 200 osób. Sala weselna połączona jest z wydzielonym miejscem do tańca i podestem dla orkiestry. Rozplanowanie sali zostało dobrze przemyślane, co umożliwia swobodne przemieszczanie się.
Zapraszamy do zapoznania się ze szczegółami oferty.
Specjalna oferta weselna
Dla osób organizujących przyjęcie weselne w niedzielę oraz w miesiącach od listopada do marca włącznie, proponujemy specjalną cenę 170 zł za osobę.
Sobotnia oferta weselna
Decydując się na naszą ofertę mogą Państwo skorzystać z:
- Eleganckiego apartamentu dla Nowożeńców na noc poślubną – GRATIS
Warunki ogólne:
- Dzieci do lat 3 posiłek gratis,
- Nocleg dla gości weselnych w bardzo atrakcyjnej cenie – 70zł/os ze śniadaniem,
- Bezpłatny parking,
- Przy dokonaniu rezerwacji wymagana jest zaliczka w wysokości 2000 zł.
W cenę wliczone jest:
- Powitanie chlebem i solą Młodej Pary
- Toast lampką wina musującego
- Wybrany zestaw menu
- Dekoracja kwiatowa stołu Państwa Młodych
- Klimatyzowana sala
- Profesjonalna obsługa
- Stół wiejski lub fontanna czekoladowa z piramidą owocową gratis
Propozycja sobotniego menu weselnego – 210zł/osobę*
Powitanie:
- Chleb powitalny
- Kieliszek wina musującego
PRZYSTAWKA (do wyboru jedna, dopłata 10 zł/os.)
- Zielone sałaty z szynką parmeńską, paluszkiem grissini i sosem winegret
- Staropolski pasztet podany z sosem żurawinowym
- Plastry drobiowe marynowane w ziołach w sosie balsamicznym
- Rolada z łososia wędzonego ze szpinakiem
ZUPA (do wyboru jedna):
- Domowy rosół z makaronem
- Krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym
- Francuska zupa cebulowa z grzankami
- Krem z białych warzyw z żółtym serem
- Krem ze świeżych pomidorów z aromatyczną bazylią
DANIE GŁÓWNE (do wyboru jedno mięso):
- Schab pieczony faszerowany mięsem i grzybami w sosie własnym
- Jadło łasucha- pierś kurczaka faszerowana mięsem wieprzowym i grzybami w sosie pieczarkowym
- Polędwiczka wieprzowa faszerowana szynką i serem w sosie pieczarkowym
- Rolada drobiowa faszerowana szpinakiem w sosie serowym
- Tradycyjna pieczeń ze schabu w sosie z zielonego pieprzu
- Przysmak ogrodnika- rolada wieprzowa z warzywami w sosie ziołowo- śmietanowym
Do dania głównego podajemy ziemniaki z koperkiem, oraz zestaw surówek.
Deser:
- Puchar lodowy z bitą śmietaną i sosem czekoladowym
- Galaretkowa fantazja z owocami i bitą śmietaną
Zimna płyta (6 pozycji do wyboru):
- Śledź w trzech smakach (olej, śmietana, węgierski)
- Półmisek rolad w galarecie
- Półmisek wędlin i mięs pieczonych
- Terrina drobiowa z brzoskwinią w galarecie
- Ruloniki z szynki z sosem tatarskim lub chrzanowym w galarecie
- Jajka w sosie tatarskim
- Jajka zawijane w szynkę
- Schab w galarecie
- Galaretki z drobiu
- Ryba po grecku
- Serowy przysmak- rolada serowa ze szpinakiem i suszonymi pomidorami
- Mozzarella z pomidorami i świeżą bazylią
- Sosy, dipy, dresingi (chrzanowy, miodowo-musztardowy, czosnkowy, cumberlant)
- Pikle, marynaty, warzywa sezonowe
SAŁATKI (do wyboru trzy sałatki)
- Hrabska – z żółtym serem i brokułami
- Jarzynowa tradycyjna
- Grecka
- Cymes z grillowanym kurczakiem
- Z selera naciowego i wędzonego sera
- Sałatka kalafiorowa z pieczonym kurczakiem
- Pieczarkowa
- Włoska z makaronem i oliwkami
- Selerowo- ananasowa
- Nicejska z tuńczykiem i jajkiem
- Sałatka ziemniaczana z boczkiem, kiszonymi ogórkami i czerwoną cebulą
I KOLACJA GORĄCA(do wyboru jedno danie):
- Karkówka szpikowana czosnkiem, sos myśliwski, ziemniaki opiekane, sałatka z buraczków z chrzanem
- Udziec wieprzowy w sosie własnym z ziemniakami opiekanymi i kapustą zasmażaną
- Zrazy staropolskie z ogórkiem i boczkiem z sosem myśliwskim, kluski śląskie, surówka z kiszonej kapusty
- Schab morelowo- śliwkowy w sosie pieczeniowo – miodowym z ziemniakami opiekanymi i surówką z selera z rodzynkami
- Sznycelki wieprzowe ze smażoną cebulą, opiekanymi ziemniakami i sałatką z kiszonych ogórków
- Goloneczki drobiowe z opiekanymi ziemniakami i surówką wielowarzywną
- Filet z limandy w jarzynach, serwowany z ryżem i surówką z kapusty pekińskiej
- Kurczak po węgiersku w papryce i pomidorach, podawany z ryżem i surówką z kapusty pekińskiej
II KOLACJA GORĄCA(do wyboru jedno danie):
- Bogracz
- Forszmak
- Boeuf Strogonow
- Zupa meksykańska z kabanosem i fasolą czerwoną
III KOLACJA GORĄCA (do wyboru jedna pozycja):
- Barszcz czerwony (kapuśniaczki, paszteciki lub paluszki francuskie)
- Kwaśnica na żeberku
- Żurek wiejski
Napoje:
- Gorące – kawa lub herbata (bez ograniczeń)
- Zimne – gazowane i niegazowane (bez ograniczeń)
Owoce
Stół wiejski, lub fontanna czekoladowa z piramidą owocową – gratis!
Dodatkowo na Państwa życzenie przygotujemy:
- Pieczone prosie faszerowane kaszą 2600zł
- Piramidę owocową z fontanna czekoladową 600,00 zł
- Stół wiejski:
- smalec ze skwarkami
- boczek wędzony
- ogórki z beczki
- chleb wiejski pieczony
- kiełbasa wiejska
- udziec wieprzowy
- pierogi: z kapustą i grzybami, ruskie, z mięsem
- chrzan, musztarda
- szynka wędzona
- kabanosy
- bigos
- kaszanka
- galareta
- salceson
- pasztet
- Stół z rybami i owocami morza. Cena: 1800,00 zł (dla ok. 100 os.):
- Sandacz, lub szczupak faszerowany- podany w całości
- Koktajl z krewetek
- Tatar z łososia podany na świeżym ogórku
- Krewetki królewskie w sosie meksykańskim
- Jajka z kawiorem
- Pstrąg wędzony w galarecie
- Sałatka z owocami morza
- Wędzona polędwica z tuńczyka podana na liściach sałaty z truskawkowym winegretem
- Mule w sosie z białego wina
Propozycja sobotniego menu weselnego – 250zł/osobę*
Powitanie:
- Chleb powitalny
- Kieliszek wina musującego
PRZYSTAWKA (do wyboru jedna)
- Zielone sałaty z szynką parmeńską, paluszkiem grissini i sosem winegret
- Staropolski pasztet podany z sosem żurawinowym
- Plastry drobiowe marynowane w ziołach w sosie balsamicznym
- Rolada z łososia wędzonego ze szpinakiem
ZUPA (do wyboru jedna):
- Domowy rosół z makaronem
- Zupa z grzybów leśnych z łazankami
- Francuska zupa cebulowa z grzankami
- Krem z białych warzyw z żółtym serem
- Krem ze świeżych pomidorów z aromatyczną bazylią
- Krem ze szpinaku z serem pleśniowym i kwaśną śmietaną
DANIE GŁÓWNE (do wyboru dwa mięsa):
- Schab pieczony faszerowany miesem i grzybami w sosie własnym
- Jadło łasucha- pierś kurczaka faszerowana mięsem wieprzowym i grzybami w sosie pieczarkowym
- Polędwiczka wieprzowa faszerowana szynką i serem w sosie pieczarkowym
- Rolada drobiowa faszerowana szpinakiem w sosie serowym
- Tradycyjna pieczeń ze schabu w sosie z zielonego pieprzu
- Przysmak ogrodnika- rolada wieprzowa z warzywami w sosie ziołowo- śmietanowym
- Roladka ze schabu faszerowana fasolką szparagową w sosie pieczeniowym
- Medalion z indyka w sosie rozmarynowym
- Polędwiczki wieprzowe faszerowane suszonymi pomidorami w sosie z sera pleśniowego
Do dania głównego podajemy ziemniaki z koperkiem, oraz zestaw surówek.
Deser( jeden do wyboru):
- Puchar lodowy z bitą śmietaną i sosem czekoladowym
- Panna cotta z frużeliną owocową
Zimna płyta (7 pozycji do wyboru):
- Śledź w trzech smakach (olej, śmietana, węgierski)
- Półmisek rolad w galarecie
- Półmisek wędlin i mięs pieczonych
- Terrina drobiowa z brzoskwinią w galarecie
- Ruloniki z szynki z sosem tatarskim lub chrzanowym w galarecie
- Jajka w sosie tatarskim
- Jajka zawijane w szynkę
- Schab w galarecie
- Galaretki z drobiu
- Drobiowe roladki z kolorowym nadzieniem
- Ryba po grecku
- Tatar z łososia wędzonego na świeżym ogórku
- Serowy przysmak- rolada serowa ze szpinakiem i suszonymi pomidorami
- Mozzarella z pomidorami i świeżą bazylią
- Sosy, dipy, dresingi (chrzanowy, miodowo-musztardowy, czosnkowy, cumberlant)
- Pikle, marynaty, warzywa sezonowe
SAŁATKI (do wyboru trzy sałatki)
- Hrabska – z żółtym serem i brokułami
- Jarzynowa tradycyjna
- Grecka
- Cymes z grillowanym kurczakiem
- Z selera naciowego i wędzonego sera
- Sałatka kalafiorowa z pieczonym kurczakiem
- Pieczarkowa
- Włoska z makaronem i oliwkami
- Selerowo- ananasowa
- Nicejska z tuńczykiem i jajkiem
- Sałatka brokułowo- kalafiorowa
- Sałatka ziemniaczana z boczkiem, kiszonymi ogórkami i czerwoną cebulą
I KOLACJA GORĄCA(do wyboru jedno danie):
- Kurczak z ananasem w sosie curry, ryż, surówka z białej kapusty
- Karkówka szpikowana czosnkiem, sos myśliwski, ziemniaki opiekane, sałatka z buraczków z chrzanem
- Udziec wieprzowy w sosie własnym z ziemniakami opiekanymi i kapustą zasmażaną
- Zrazy staropolskie z ogórkiem i boczkiem z sosem myśliwskim, kluski śląskie, surówka z kiszonej kapusty
- Schab morelowo- śliwkowy w sosie pieczeniowo- miodowym z ziemniakami opiekanymi i surówką z selera z rodzynkami
- Sznycelki wieprzowe ze smażoną cebulą, opiekanymi ziemniakami i sałatką z kiszonych ogórków
- Filet z indyka w sosie żurawinowym, ryż, surówka z kapusty pekińskiej
- Filet z limandy w jarzynach, serwowany z ryżem i surówką z kapusty pekińskiej
- Kurczak po węgiersku w papryce i pomidorach, podawany z ryżem i surówką z kapusty pekińskiej
II KOLACJA GORĄCA(do wyboru jedno danie):
- Bogracz
- Potrawka z kurczaka z warzywami i świeżą pietruszką
- Boeuf Strogonow
- Zupa meksykańska z kabanosem i fasolą czerwoną
- Wołowina na sposób orientalny
III KOLACJA GORĄCA (do wyboru jedna pozycja):
- Barszcz czerwony (kapuśniaczki, paszteciki lub paluszki francuskie)
- Kwaśnica na żeberku
- Żurek wiejski
- Barszcz ukraiński pachnący czosnkiem
Napoje:
- Gorące – kawa lub herbata (bez ograniczeń)
- Zimne – gazowane i niegazowane (bez ograniczeń)
Owoce
Stół wiejski, lub fontanna czekoladowa z piramidą owocową – gratis!
Ciasto, ciastka kruche, oraz szyszka 1 na parę.
Dodatkowo na Państwa życzenie przygotujemy:
- Pieczone prosie faszerowane kaszą 2600zł
- Piramidę owocową z fontanna czekoladową 600,00 zł
- Stół wiejski:
- smalec ze skwarkami
- boczek wędzony
- ogórki z beczki
- chleb wiejski pieczony
- kiełbasa wiejska
- udziec wieprzowy
- pierogi: z kapustą i grzybami, ruskie, z mięsem
- chrzan, musztarda
- szynka wędzona
- kabanosy
- bigos
- kaszanka
- galareta
- salceson
- pasztet
- Stół z rybami i owocami morza. Cena: 1800,00 zł (dla ok. 100 os.):
- Sandacz, lub szczupak faszerowany- podany w całości
- Koktajl z krewetek
- Tatar z łososia podany na świeżym ogórku
- Krewetki królewskie w sosie meksykańskim
- Jajka z kawiorem
- Pstrąg wędzony w galarecie
- Sałatka z owocami morza
- Wędzona polędwica z tuńczyka podana na liściach sałaty z truskawkowym winegretem
- Mule w sosie z białego wina
Obsługa alkoholu podczas przyjęcia weselnego nie zakupionego w naszej Restauracji – 200 zł.
Atrakcyjne ceny na nocleg dla gości weselnych – 70zł/os!!!
- Doba hotelowa trwa od 14:00 do 12:00 dnia następnego
Pozostajemy do Państwa dyspozycji służąc radą, doświadczeniem i oryginalnymi pomysłami. Dbamy o to, by wszyscy Goście wyszli zadowoleni, a chwile spędzone w niepowtarzalnej atmosferze Hotelu & Restauracji Hibiskus *** już na zawsze pozostały w pamięci.
Księga gości